Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
En uiteraard hoeft het ook niet minder lekker te zijn wanneer u het simpel houdt. Voor Kerst zijn de supermarkten, slagers en bakkers extra druk. Bij het doen van de kerstboodschappen komt vaak veel stress kijken. Waarom? Hou het simpel én lekker met onderstaande gerechten en wijn!
Voorgerecht
Haricots verts met katenspek uit de oven (4 pers). Gemakkelijk te maken en superlekker om te eten als voor- of bijgerecht!
Dit heeft u nodig:
Verwarm de oven op 200 graden. Maak een bosje van 6 tot 8 Haricots verts bij elkaar, wikkel het katenspek eromheen. Voeg eventueel een snufje peper toe en leg ze in de ovenschaal. Let wel op dat de uiteinden van de plakjes katenspek aan de onderkant liggen zodat de rolletjes niet open kunnen gaan. Stop de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven. Schenk tijdens het wachten alvast een glaasje Lazy Bay Cabernet Sauvignon- Merlot in.
Hoofdgerecht
Kiprollade met tijm. Ook weer makkelijk te maken en superlekker!
Wellicht staat de oven nog aan van de Haricots verts. Zet de oven wel iets lager op 180 graden. Snij de rozemarijn en tijm alvast fijn. Pak een klein schaaltje en giet hier wat olijfolie in. Meng vervolgens de fijn gesneden rozemarijn en tijm in het schaaltje met olijfolie. Smeer de kiprollade met dit mengsel in. Leg de kiprollade in een pan en bak de kiprollade rondom bruin. Leg de kiprollade vervolgens in de ovenschaal en bak circa 60 minuten in de oven tot hij gaar is.
Klaar? Haal de kiprollade uit de oven en knip de touwtjes door. Serveer de kiprollade in plakjes met eventueel gebakken aardappels of aardappelkroketjes uit de airfryer mocht u die hebben. Schenk hierbij nog een glaasje Lazy Bay Cabernet Sauvignon- Merlot in.
Dessert
Eierpunch met Old Captain Rum. De lekkerste kerstcocktail!
Dit heeft u nodig (4 pers):
Doe de melk, room en 3 kaneelstokjes in de steelpan. Schraap vervolgens de zaadjes uit het vanillestokje. Doe dan deze vanillezaadjes en de nootmuskaatpoeder in de steelpan. Breng het aan de kook. Haal vervolgens het roommengsel van het vuur en laat het een paar minuten rusten.
Pak een grote kom en doe hier het eigeel en suiker in. Meng dit samen met behulp van de mixer. Zeef dan het roommengsel goed door en schenk dit beetje bij beetje bij het eigeelmengsel. Voeg vervolgens de Old Captain Rum bruin toe.
Giet het vervolgens vanuit de kom in de glazen en klaar! Strooi voor de looks eventueel wat kaneelpoeder over de eierpunch en maak af met een kaneelstokje in elk glas.
Have a nice Christmas everyone!