Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Nu alle feestdagen voorbij zijn is een makkelijk te maken gerecht misschien wel even fijn. Met dit recept bent u zo klaar en het is lekker! De kookplaat doet het meeste werk en u kunt tijdens het wachten alvast een fles Dopff au Moulin Crémant d'Alsace-Cuvée Julien-Brut open maken en een glas mousserende wijn nuttigen.
1 kilo verse zuurkool
1 kilo kruimige aardappelen
2 uien
300 gr Frankfurters
200 gr magere ontbijtspek
250 gr verse rookworst
165 gr bakbacon
Ongezouten boter
8 jeneverbessen
2 gedroogde laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
Zout
Pannen
Ovale schaal
Snijd de uien in ringen. Spoel de zuurkool in het vergiet met lauw water af. Verhit 4 el boter vervolgens in de pan en laat de uienringen op laag vuur ca. 2 min. fruiten.
Snijd dan het ontbijtspek en leg het op de uienringen in de pan. Doe hierop vervolgens de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes en de peperkorrels. Giet hier circa 40 ml Dopff au Moulin Crémant d'Alsace-Cuvée Julien-Brut bij en breng zachtjes aan de kook. Laat de zuurkool zachtjes 1/2 uur sudderen, voeg eventueel extra mousserende wijn of water toe.
U kunt ondertussen de aardappelen schillen. Na circa 50 min. mogen de rookworst en plakken bacon op de zuurkool gelegd worden. Kook ondertussen in een andere pan de aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar.
Zuurkool bijna gaar? Leg dan bij de laatste 10 min. de frankfurters op de zuurkool en verwarm mee.
Alles klaar? Giet de zuurkool af en schep het in een ovale schaal. Giet de aardappelen af en schep ze naast de zuurkool. Het vlees mag over de zuurkool verdeelt worden. Geniet van dit heerlijke recept gecombineerd met een glas Dopff au Moulin Crémant d'Alsace-Cuvée Julien-Brut.
Eet smakelijk!