Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Het zijn de laatste weken van de zomer, maar deze topper konden we op de valreep nog delen. Jenever staat over het algemeen bekend als het drankje dat je uit een borrelglas drinkt of naast je biertje als een kopstootje. Je kan echter meer met jenever dan je denkt. Daarom maakten wij deze zomerse jenever cocktail om eens een andere kant van dit drankje te laten zien.
Ingrediënten:
halve citroen met schil (in kleine stukjes gesneden)
1 eetlepel honing
handvol muntblaadjes
35 ml Goblet Jonge Graanjenever
spuitwater of bruisend bronwater
sinaasappelschil
Doe de stukjes citroen, honing en muntblaadjes in een beker of kommetje. Houd nog wat citroen en munt over voor de garnering. Gebruik een (houten) stamper om de citroen zachtjes te kneuzen. Schenk de Goblet Jonge Graanjenever erbij. Laat dit jenevermengel 20-30 minuutjes staan.
Verwijder de munt en de citroenstukjes uit het jenevermengsel. Vul een groot glas met ijs en schenk het jenevermengsel hierover heen. Vul het op met spuitwater of bruisend bronwater en garneer met de stukjes citroen, muntblaadjes en sinaasappelschil.