De Syrah komt op de vulkanische formaties (basalt) het best tot zijn recht en brengt mooie kruidigheid in de wijn. De Mourvèdre groeit op diepe en frisse klei-leisteen gronden die de structuur aan de blend geven, terwijl de
Grenache en Carignan het beste halen uit de magere rotsgronden die vooral levendige zuren en mineraliteit in de wijn geven.
In het streven naar zo puur mogelijk fruit, wordt een deel van de syrah en mourvèdre geoogst als die net tegen volledige rijpheid aan zit. De vergisting vangt aan op 22 ⁰C. Tot het eind van de vergisting wordt de most dagelijks over de schilletjes gepompt. Voor en na iedere handeling wordt elk vat geproefd en wordt co-fermentatie in"milefeuille" toegepast, met afwisselend telkens een laag ontsteelde druiven en volledige trossen van drie of vier
verschillende druivenrassen Zo ontstaat een veel complexere wijn.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.