De whisky's uit India werden tot voor kort nog steeds op basis van suikerriet gedistilleerd met als resultaat een product met een zeer twijfelachtige kwaliteit. Daar is echter sinds de komst van een "echte" whisky uit India nu verandering ingekomen. De Amrut distilleerderij brengt een whisky op markt, gemaakt van in India gekweekt graan afkomstig van de voet van de Himalaya in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan. De rijping geschiedt op Amerikaanse eikenhouten vaten in Bangalore.
Het rijpingsproces versnelt enorm, door het bijzondere klimaat in India (zeer koude winters en verschrikkelijk warme zomers). Meer dan een derde van het totaal aantal liters verdampt hier (Angels shares), een enorme hoeveelheid, vergeleken met het gemiddelde verlies in Schotland van 3%. Tijdens blindproeverijen werd deze malt whisky door kenners vergeleken met de kwaliteit van een 10 jaar oude Speyside malt whisky. Amrut is een single malt whisky met veel fruit, kruidig, aroma's van chocolade. Amrut managing director Neelakanta Rao Jagdale verwacht met de verkoop van de whisky bij meer dan 460 Indiase restaurants in Glasgow een begin te maken op deze traditionele Schotse whiskymarkt en daarna een landelijke distributie bij de ongeveer 28.000 "Indian Curry houses" in Engeland en hoopt op hetzelfde succes als de biermerken Cobra en Kingfisher uit India, die zeer succesvol op de Britse markt geïntroduceerd zijn.
rijp fruit aroma's met tonen van vanille en hout, iets kruidig, geroosterde noten en dan komen door de tonen van de vanille de tonen van het hout meer naar boven
Smaak
zoetige complexe aroma's mooi in balans met tonen van vanille en lichte kruidigheid
Afdronk
lang en subtiel met fraai terugkerende aroma's van het hout en het vanille met zachte tonen van sinaasappel
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.