De Transcontinental Rum serie is een reeks rums van het Franse La Maison du Whisky. Small batch en single cask releases die gedeeltelijk in het Caribisch gebied en deels in Europa gerijpt hebben.
De Transcontinental Rum lijn is geïnspireerd op de historische reizen van rumvaten tussen de nieuwe wereld en het oude continent. Vanaf de plaats van productie werd de rum om economische en technische redenen naar Europa getransporteerd.
Economische beweegredenen: de rum rijpt zachtjes onder invloed van een landklimaat en de gerijpte rum verdampt langzamer.
Technische beweegredenen: de onmiskenbare expertise van de meesters van Cognac en Schotse huizen maakten het creëren van unieke expressies mogelijk. Een andere reden: de beschikbaarheid van vaten.
Voor de duidelijkheid staat op elke botteling in deze serie het aandeel van de rijping in een continentaal klimaat vermeld op de fles.
De kleur van het etiket/label geeft een indicatie van de kracht van het alcoholpercentage aan van de soort:
Transcontinentale rijpingsverschillen:
Tropische rijping: geeft een versnelde rijping met een intense uitwisseling tussen de rum en de houten vaten.
Continent rijping: geeft de rum een zachtere rijping, langer en subtieler.
Na vijf jaar rijping in Barbados werd de rum verscheept naar Europa om daar verder te rijpen. Deze 2012 versie, is gedistilleerd in januari 2012 en heeft tot maart 2017 in een tropisch klimaat gerijpt om vervolgens gedurende zes maanden verder te rijpen in een continentaal klimaat.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.