Alexander Gordon stoorde zich in de 18e eeuw zo aan de slechte kwaliteit van de gin dat hij op basis van het oorspronkelijke middeleeuwse recept op zoek ging naar een kwalitatieve gin.
Deze zoektocht leidde tot een toevoeging van jeneverbes en andere planten, waaruit in 1769 een nieuw soort ongezoete gin ontstond: London Dry Gin. Tot vandaag de dag is het recept zo geheim dat slechts 12 personen ter wereld het kennen.
De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke kruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citruszweem vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.