maandag 11 november 2024 Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat... lees verder
maandag 21 oktober 2024 Het mosselseizoen is al een tijdje gaande maar tegenwoordig kunt u niet alleen tijdens de zomer maar ook in de herfst én winter lekker door genieten van mosselen! Men denkt vaak dat het eten van ... lees verder
maandag 07 oktober 2024 Heerlijk als lunch maar ook zeker als voorgerecht en dan met een glas Cálem Porto Fine White! De Cálem Porto Fine White is gerijpt op eikenhouten- en wijnvaten; het is een prachtige witte Port met... lees verder
maandag 30 september 2024 Robuust & intens is hoe we deze wijn wel kunnen omschrijven. Mar da Palha Syrah heeft een intens rode kleur. De geur is levendig en kruidig, met tonen van bramen, zwarte bessen en pruimen. De ... lees verder
donderdag 15 augustus 2024 De wijngaarden van de gebroeders Sublett liggen midden tussen de mooiste domaines van Puisseguin, een dorpje dichtbij St. Emilion. Ze liggen op een plateau waarvan de ondergrond voornamelijk uit ... lees verder
dinsdag 23 juli 2024 Deze wijn is een blend van drie druiven die veel in het gebied voorkomen. De Cabernet Sauvignon zorgt voor structuur en donker fruit in de wijn. De Merlot zorgt voor het lichtere fruit en maakt de... lees verder
maandag 08 juli 2024 De naam Mar da Palha, letterlijk “Zee van Stro”, is de bijnaam van de grote lagune bij de monding van de Taag, waaraan Lissabon ligt. Er staat hier vaak een flinke golfslag, door de altijd ... lees verder
donderdag 13 juni 2024 Afkomstig van het eigen wijngoed van Bodegas Leganza deze Sauvignon Blanc. Bleekgeel van kleur. Verrukkelijk fris van geur met heerlijke tonen van citrusfruit zoals grapefruit. In de mond droog ... lees verder
donderdag 30 mei 2024 De druivenstokken voor deze expressieve Chardonnay staan op een terroir van slib en grint langs de Aubance. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en direct bij aankomst in de kelder ... lees verder
dinsdag 07 mei 2024 Ventisquero Yelcho Carménère, kersenrood van kleur. In de neus zijn vooral zwarte bessen, bramen, bosbessen, aardbei en kersen waar te nemen, vermengd met wat chocola en vanille. Evenwichtig van ... lees verder