Distillatie: de 5 Year Old El Dorado Rum is een "blend" van verschillende rums, gedistilleerd door Demerara Distillers in Guyana. Al deze rums zijn minimaal vijf jaar gerijpt. De "blend" van de 5 jaar oude El Dorado rum bestaat o.a. uit rums gedistilleerd op de beroemde en unieke houten distillatiekolom. Deze houten distillatiekolom stond oorspronkelijk op de door de heer Edward Henry Porter gestichte Enmore suikerplantage. De rum geproduceerd op de houten distillatiekolom heeft daarom als naam Enmore of EHP, naar Edward Henry Porter. Tevens bestaat de "blend" uit rums gedistilleerd op de veelzijdige Savalle distillatiekolom. Deze bijzondere distillatiekolom, ontwikkeld door de heer Savalle , heeft in het verleden op de Uitvlugt suikerplantages dienst gedaan en is nu operationeel op de "Diamond Distillery" in Guyana. Rijpingsproces: De verschillende rums in de "blend"van de 5 jaar oude El Dorado Rum worden gerijpt in voormalige bourbon vaten gedurende een minimum van vijf jaar. De masterblender mengt de rums tot een uitmuntend eindproduct.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.